Kanpai, skål, cheers!

Kanpai, skål, cheers!

Bli medlem i Norwegian Sake Association og delta på smaking, gourmet arrangementer og turer til Japan.

Her kan du lære om sake, hvordan kombinere sake med mat og å bruke den i drinker. Du får muligheten til å lære om kulturen, produksjon og historien til den japanske drikken.

Gjennom oss møter du andre som deler samme lidenskap for god mat og drikke.

Vi er behjelpelig til alle nivåer av interesse for sake. Enten du er sommelier, produsent, restaurant, bar, izakaya, pub, enthusiast eller bare har interesse i å prøve noe nytt er du velkommen som medlem.

Japanese sake on your restaurant menu

Sake på menyen

På linje med sushi og japansk inspirerte retter brer også interessen for sake seg omkring i Norge.

Dette er en drikk som kan serveres både varm og kald. Den kan også mikses for å skape fantastiske og inspirerende drinker.

Den lette umami smaken passer bra sammen med et bredt utvalg av retter, ikke bare sushi.

Sake kan være tørr, søt, sprudlende og kan komme i et variert utvalg av farger og smak for et hver ønske.

Dersom sake ikke er en del av din meny ennå, bør den prøves.

Kontakt oss for mer informasjon om The Norwegian Sake Festival.

Sake producers and Norway

Sakeprodusenter og Norge

Vi er et bindeledd for produsenter som ønsker å komme i kontakt med og bygge nettverk til norske restauranter og konsumenter.

Vårt mål er å lære det norske markedet om sake samt dens kultur og tradisjoner.

Vi ønsker å spre kunnskap om denne japanske nasjonalskatten og bygge relasjoner mellom Norge og Japan.

Vi introduserer sake gjennom eventer, smakskvelder, anmeldelser og Norges egne sakefestival.

Bli medlem og del din sake med Norge!

“Harmoni brygger god sake”

- Toji (“Toji-san”) Yamamoto, The Birth of Sake

Nihonshu

Hva er sake?

Sake har vært en nasjonal alkoholholdig drikke I Japan I over 2500 år. Den er et uttrykk for Japansk kultur, tradisjon og sjel.

Drikken har en mild umami smak (umami er det Japanske ordet som betyr den “god smak” og er den 5 smak). Sake kan kombineres med nesten alle retter. Ikke bare sushi!)

Den passer spesielt godt sammen med andre retter som har en fremtredende umami smak, slik som fisk, skalldyr, beef, svin, kylling, trøffler, parmesan ost, andre oster, sopp, tomater og soya saus. Sake smaker kanskje til og med bedre enn øl og vin i noen tilfeller

Etterhvert som den vestlige verden forelsket seg i sushi og Japansk mat, utbredte også intressen for den japanske nasjonaldrikken seg. The Norwegian Sake Association deler denne herlige drikken med Norge, ved å forbinde produsenter, restauranter og forbrukere.

VI ser frem til å nyte sake med deg!

Lær mer om Japans Nasjonaldrikk

"Sake lager ikke konflikt med mat." (Nihonshu wa ryori wo erabanai)

Sake har tre ganger så mye glutaminsyre som vin, som er en indikator på umami (velsmakende, yummy smak). Sake har også flere smakskomponenter og aminosyrer. Dette betyr at sake er en flott følgesvenn til all mat, ikke bare japansk mat!

Ressurser, anmeldelser og arrangementer

Les mer om ressurser, anmeldelser og arrangementer på vår sake blogg. Bloggen er på engelsk.

Premium sake er uten konserveringsmiddel, tanninfri, glutenfri og vegan.

Det er ingen sulfitter eller tanniner, som vin. Det er ikke noe gluten, som øl. Det har også fem ganger mindre syre enn vin, men mindre kalorier! Junmai sake har bare fire naturlige ingredienser: ris, vann, gjær, og Koji (mold).

Om oss

The Norwegian Sake Organisation er en forening hvor formålet er å fremme kunnskap og interesse for sake I Norge. Vi ønsker å bygge relasjoner mellom Norge og Japan. Vi deler en lidenskap for sake og japansk mat.

Vi er for tiden i barsel permisjon, brygger neste generasjon av sake entusiaster.

Nipp sakte, det er ikke en shot!

Men hvorfor de små glassene? Dette er faktisk en sake tradisjon, som heter o-shaku. Ifølge o-shaku, skal du aldri helle sake til deg selv, bare for vennene du drikker med. Små glass betyr flere sjanser til å ta vare på dine venner, og flere sjanser til skål.

Medlemmer av den Norsk Sake Forening

social cooking
Mathallen Stavanger
Sabi Sushi
Ostehuset
Japanverden
Varm eller kald?

Sake kan serveres fra 5°-50°C, et bredt spekter av temperaturer til og være alkohol. De fleste høyere grader av sake bør dog serveres litt avkjølt. Oppvarming av den billige saken kan glatte ut de skarpe kantene og gjøre drikken mye bedre. Det er også en herlig godbit om vinteren!

Meld deg inn

Medlemskapet er tilgjengelig for både personer og bedrifter som er interessert i japansk sake.

 

Medlemskapet gir deg fordeler som for eksempel invitasjoner til sake arrangementer og rabatter på blandt annet relaterte arrangementer og Japan turer.

 

Årlig medlemskap for bedrifter er kr 900,-
Årlig Medlemskap for privatpersoner er kr 300,-

 

Hvis du ønsker å dele din lidenskap for sake og ønsker å være en del av en ny og spennende organisasjon har vi flere ledige stillinger og oppgaver. Kontakt oss på post@sakenorway.no

Navn (required)

Epost (required)

Firma

Interesse

Melding